De nieuwe Predator Mutator 20 uitgelicht!

25/01/2020 16:42

Voor velen zullen de oude adidas Predators voor altijd de beste voetbalschoenen ooit zijn, maar als je het ons vraagt doen de moderne Predators daar niets tot bijna niets voor onder. Qua looks dan, want naarmate de tijd vordert zijn de technologische aspecten alleen maar beter geworden. De gloednieuwe Predator 20 is daar weer een geweldig voorbeeld van. Tegelijkertijd is deze nieuwe generatie juist ook een throwback naar de meest iconische Predators van vroeger.

Die throwback komt in de vorm van adidas laatste technologische foefje: de DEMONSKIN technologie. Een heleboel rubber stukjes op de upper, bedoelt om je schot nog beter te maken. Dat doet wel denken aan die rubber elementen op de Predator Mania bijvoorbeeld toch? In dit geval zijn het 257 DEMONSKIN spikes die via jaren van data research en testen via een computer algoritme op de perfecte plekken van de schoen zijn geplaatst voor extra grip en curve bij het schot, maar zeker ook voor een betere balcontrole en balgevoel.


Het model van de schoen heeft ook een goede facelift gekregen en oogt strakker & dodelijker dan ooit. Het ā€˜sokjeā€™, oftewel de kraag van de schoen, is aan de achterkant hoger en aan de voorkant juist lager dan voorheen. Hierdoor oogt en voelt het allemaal nog wat gestroomlijnder.

Een ander sterk punt van de Predator is altijd het comfort geweest en dat wordt naar een nieuw niveau getild door verbeterde controle zones in de zool. Met high performance polyamide geĆÆnjecteerde lagen zorgen voor extra stabilisatie tijdens bewegingen. Doordat de zoolplaat uit twee delen bestaat is de schoen lichter en is er een 360 design mogelijk waarbij het materiaal van de upper van boven tot onder perfect om de voet zit.

En dan hebben we het nog niet eens echt over de looks gehad. Die zijn kort gezegd gewoon gruwelijk. Een betere kleurencombo is er voor de Predator-lijn sowieso niet, maar in combinatie met het strakke, gestroomlijnde design en de DEMONSKIN spikes wordt een voetbalmonster gecreƫerd waar je bijna bang van wordt. In de meest positieve zin dan.

De nieuwe adidas Predator 20 Mutator collectie kan je via deze link bekijken.


Bron: www.neveroffside.nl

Categories