WELKE BAL VOOR WELKE LEEFTIJD?

De Perfecte Voetbalmaat Voor Elke Leeftijd:

Hoe weet je welke maat bal het beste bij jouw leeftijd past? Wij helpen je graag op weg!

De Juiste Bal Voor Elke Leeftijd

Om de mooiste sport ter wereld toegankelijk te maken voor iedereen, is het essentieel om met de juiste materialen te spelen. De maat van de voetbal speelt hierbij een sleutelrol. In België volgen we specifieke richtlijnen om ervoor te zorgen dat elke speler, van jong tot oud, met de juiste bal speelt.

  • Maat 5: De standaardmaat voor senioren en jeugdspelers van U15 elite en U16 tot U21.
  • Maat 4: Ideaal voor spelers van U10 tot U15, met uitzondering van U15 elite-teams.
  • Maat 3: Perfect voor de jonge talenten van U6 tot U9, om hun voetbalskills te ontwikkelen.

IMS & FIFA Keurmerk: Kwaliteit Gegarandeerd

Bij VDL Sports zetten we ons in om niet alleen een groot aanbod, maar ook topkwaliteit te bieden. Daarom is het belangrijk om te weten wat het FIFA-keurmerk inhoudt. Sinds 1995 worden voetballen die gebruikt worden tijdens interlands door de FIFA getest en gecertificeerd op basis van verschillende criteria zoals gewicht, omtrek, en waterabsorptie.

FIFA Approved

De hoogste onderscheiding die een voetbal kan verkrijgen. Deze ballen worden gebruikt in professionele competities zoals de Eredivisie en Jupiler Pro League, maar zijn ook uitermate geschikt voor het amateurvoetbal.

International Matchball Standard (IMS Approved)

Ballen met het IMS-keurmerk zijn eveneens van hoge kwaliteit en mogen gebruikt worden bij internationale wedstrijden. Een uitstekende keuze voor elke voetballer die streeft naar de top.

Zaalvoetbal: Een Speciale Vermelding

Voor de liefhebbers van zaalvoetbal is er een aparte regel: de low bounce zaalvoetbal. Deze bal is speciaal ontworpen om het spel in de zaal optimaal te laten verlopen.

VDL Sports: Waar Passie en Kwaliteit Samenkomen

Benieuwd naar ons aanbod of heb je advies nodig over de perfecte voetbalmaat voor jou of je kind? Bezoek onze webshop of kom langs in Sint-Truiden. Onze experts staan klaar met gepassioneerd advies en een glimlach. 

loader
Bezig met laden...